Onderzoek


De (echte) Gendercritici wil laten zien dat transfobie een groot probleem is in de Nederlandse media. Daarom werken wij aan het opbouwen van een archief van alle transfobische media die wij tegenkomen. Zo kunnen we ook patronen en ontwikkelingen ontdekken in de manier waarop transfobie in de media verspreid wordt. Uiteindelijk kunnen we belangrijke conclusies trekken over de staat van de transfobie in de media.

De onderzoekstak van De (echte) Gendercritici brengt in kaart wat voor patronen er te zien zijn in de transfobie die in Nederlandse krantenartikelen terug te vinden is. Door de jaren heen kijken we op wie de transfobie zich vaak richt, welke ‘redenen’ er worden gebruikt om transfobie goed te praten en hoe veel transfobe artikelen er in totaal jaarlijks verschijnen.

We leggen zo veel mogelijk informatie hierover vast in een online archief, waar onderzoekers en journalisten ook gebruik van kunnen maken. De resultaten die we uit de data van het archief halen, zullen we op deze pagina delen en toelichten. 
Ben jij journalist of onderzoeker en zou je onze data willen gebruiken in je werk? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.