Wie wij zijn

Wij zijn een groep trans en non binaire mensen en allies die zich inzetten voor een betere representatie van gender diverse personen in de media.

Samen werken wij hard aan een betere representatie van álle non-binaire en trans personen.

Oprichter

Kris van der Voorn

die/diens, hen/hun

Is een out and proud trans en autistisch freelance schrijver, journalist en eindredacteur. Kris is de hoofdredacteur van TRANS magazine, en schrijft daarnaast onder andere voor Vice, Transgender Netwerk Nederland en Hard//hoofd. Kris’ inspiratie komt voort uit een groeiend verzet tegen een homogeen plaatje van een heterogene samenleving.

Team Website

Jesca Hoogendijk

zij/haar, die/diens

Is een queer trans software engineer gespecialiseerd in AI. In haar reguliere werk is ze software ontwikkelaar bij een klein AI bedrijf.  Daarnaast maakt ze zich hard voor betere bescherming tegen discriminatie door onzichtbare bias in de systemen die we allemaal elke dag gebruiken.

Team Socials

Nihâl Esma Altmış

zij/diens/hen

Is Moslim, een trots kind van een immigrant en heeft bi-culturele roots. Ze is neurodivergent en heeft niet-zichtbare handicaps. Nihâl is sociaal werker, spreker, schrijver en activist. Diens activisme is o.a. gericht op vormen van onderdrukking zoals racisme, validisme, klasisme en seksisme te ontmantelen. Ook tegen vormen van haat o.a. tegen Moslims en de lhbtqia+ gemeenschappen.

Team Tekst

Mila Schretlen

zij/haar

Overdag een rijksambtenaar, en in haar vrije tijd een toegankelijkheid en intersectioneel feminist. Mila is altijd bereid om van haar kameraden te leren en witte suprematie en kapitalisme omver te werpen. Ze is trots om trans en gehandicapt te zijn, en altijd bereid om queercrip kennis te leren en te delen.

Team Fondsenwerving

Robin Cassar

die/diens, hen/hun

Is een 22-jarige genderfluïde, neurodivergente queer badass uit de Maltese archipel. Hen is een artiest, performer, avonturier en activist. Robin studeert momenteel Culturele Antropologie en ontwikkelingssociologie aan de Universiteit van Amsterdam, en wil deze kennis inzetten in de strijd voor collectieve bevrijding. Hen voelt zich herboren in de natuur en gelooft dat het maken van ruimte voor vreugde, plezier en zelfliefde een krachtige bron van magie is – dit stelt hen dan ook centraal in alles wat hen doet.

Team Socials

Jacquie Davis

hen/hun

Is een witte, queer, trans (non-binaire), dikke en gehandicapte lastpak op wielen. Hen is een activist en een kunstenaar die hun werk doet onder de naam Slaapkameractivist. Naast hun eigen werk en het werk voor deze groep, zit hen ook sinds de oprichting bij Feminists Against Ableism en is hen een van de oprichters van GeenDorHout en OhNeeOv. 

Team Onderzoek

Nadia Buiter

zij/hen/die

Is een witte, bi, cis, gehandicapte sociaal psycholoog. In haar reguliere werk is ze onderzoeker en daarnaast houdt ze zich bezig met activisme. Dit doet ze onder andere vanuit GeenDorHout, een collectief dat zich inzet voor de bescherming van mensenrechten van risicogroepen tijdens de pandemie. Verder zet ze zich in voor de bewustwording rondom ziektes die aan menstruaties gekoppeld worden, in het bijzonder endometriose. 

Wil jij je ook inzetten tegen transfobie in de media? Kijk dan snel verder naar de mogelijkheden.