Voor allies en trans personen


Steeds vaker zijn er transfobische stukken in de media te vinden. Dit zorgt voor een schadelijke blik op de trans gemeenschap en draagt bij aan de negatieve blik die er in de gemeenschap heerst naar trans personen. De (echte) Gendercritici wil dat trans personen en allies zich via ons platform gesterkt voelen bij het aanpakken van transfobie in de media.

Als je zelf trans bent, zorg dan in eerste instantie voor jezelf. Het lezen van artikelen kan heftig zijn en nare reacties oproepen. Het belangrijkste is dat jij veilig bent en de dag door komt. Soms doe je al genoeg als je goed voor jezelf zorgt.

Wist je dat…

  • Er meerdere manieren zijn om transfobie in de media aan te pakken? Zo kan je bijvoorbeeld bij het meldpunt discriminatie een melding maken. Lees er alles over op onze pagina ‘klacht indienen’.
  • Wij een heel handig overzicht hebben gemaakt waarin we de grootste drogredenaties onderuit halen? In dit overzicht hebben wij alle feiten van de fabels onderscheiden.

Lees verder


Wij hebben op een rijtje gezet wat de stappen zijn die je kan zetten wanneer je een transfoob artikel tegenkomt. Zo kan je een melding van discriminatie maken, of een brief naar de krant sturen. Lees nu verder hoe je dit precies doet.

hulp bij klacht indienen